ОСВІТНІЙ КОНСАЛТИНГ OSV-CONSULT ОСВІТА ОБРАЗОВАНИЕ EDUCATION
УКРАЇНА ЄВРОПА СВІТ
Новини Аналітика Законодавство про вищу освіту Вища освіта в Україні Освіта за кордоном Іноземні мови

Наказ Міністерства освіти і науки України
від 15.10.2014 № 1172

Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році

V. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання

1. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання визначаються Правилами прийому з дотриманням вимог пунктів 2 - 10 цього розділу.

2. Прийом заяв та документів у паперовій або електронній формі від вступників розпочинається 10 липня.

3. Прийом заяв у паперовій або електронній формі від вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти закінчується о 12.00 годині 01 серпня, крім випадків, передбачених пунктами 4, 5 і 12 цього розділу.

4. Прийом документів від осіб, які вступають на основі повної загальної середньої освіти і проходять співбесіду відповідно до розділу X цих Умов, складають вступні екзамени у вищих навчальних закладах відповідно до розділу VIIІ цих Умов, закінчується о 18.00 годині 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени проводяться з 25 липня до 01 серпня.

5. Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу на навчання мають проходити творчі конкурси у вищих навчальних закладах відповідно до пунктів 2, 4 розділу VII цих Умов, закінчується 24 липня. Творчі конкурси проводяться у кілька сесій з 21 липня до 01 серпня.

6. Прийом заяв та документів від осіб, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, закінчується 24 липня. Вступні екзамени проводяться з 25 липня до 01 серпня.

7. Рейтинговий список вступників, які вступають для здобуття освітньо-кваліфікацийного рівня молодшого спеціаліста та ступеня бакалавра, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, оприлюднюється не пізніше 12.00 години 02 серпня.

8. Вибір вступниками місця навчання здійснюється відповідно до зазначених пріоритетів до 18.00 години 06 серпня.

Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється не пізніше 12.00 години 07 серпня.

9. Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти відбувається:

за державним замовленням не пізніше 12.00 години 08 серпня;

за кошти фізичних та юридичних осіб (за умови виконання державного замовлення відповідного напряму (спеціальності) не пізніше 14 серпня.

10. Прийом документів від осіб, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра за скороченими програмами відповідно до пункту 3 розділу III цих Умов закінчується о 18.00 годині 24 липня. Фахові вступні випробування проводяться з 25 липня до 01 серпня.

11. Строки прийому заяв та документів на навчання за вечірньою і заочною формами навчання визначаються Правилами прийому, тривалість прийому документів - не більше одного місяця. Зарахування проводиться не пізніше ніж через 15 днів після завершення прийому заяв та документів, протягом яких проводиться конкурсний відбір.

12. Строки вступної кампанії на навчання за ступенем магістра, освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста (на основі базової або повної вищої освіти) визначаються Правилами прийому, але прийом документів розпочинається не раніше 06 липня.