ОСВІТНІЙ КОНСАЛТИНГ OSV-CONSULT ОСВІТА ОБРАЗОВАНИЕ EDUCATION
УКРАЇНА ЄВРОПА СВІТ
Новини Аналітика Законодавство про вищу освіту Вища освіта в Україні Освіта за кордоном Іноземні мови

Наказ Міністерства освіти і науки України
від 15.10.2014 № 1172

Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році

II. Організація прийому до вищих навчальних закладів

1. Організацію прийому вступників до вищого навчального закладу здійснює приймальна комісія (відбіркова комісія – для вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації; далі – приймальна комісія), склад якої затверджується наказом керівника вищого навчального закладу, який є її головою. Приймальна комісія діє згідно з положенням про приймальну комісію вищого навчального закладу, затвердженим його керівником.

2. Керівник вищого навчального закладу забезпечує дотримання законодавства України, в тому числі цих Умов, Правил прийому до вищого навчального закладу, а також відкритість та прозорість роботи приймальної комісії.

3. Рішення приймальної комісії, прийняте в межах її повноважень, є підставою для видання відповідного наказу керівником вищого навчального закладу.

4. Рішення приймальної комісії стосовно розподілу обсягу державного замовлення у межах ліцензійного обсягу за факультетами, спеціалізаціями, нозологіями, профілями, мовами тощо щодо кожної спеціальності (напряму підготовки) повинно бути прийняте не пізніше трьох календарних днів після доведення вищому навчальному закладу державного замовлення.

5. Усі питання, пов'язані з прийомом до вищого навчального закладу, вирішуються приймальною комісією на її засіданнях. Рішення приймальної комісії оприлюднюються на інформаційних стендах приймальної комісії і на офіційному веб-сайті вищого навчального закладу, як правило, в день прийняття, але не пізніше дня, наступного після прийняття.