ОСВІТНІЙ КОНСАЛТИНГ OSV-CONSULT ОСВІТА ОБРАЗОВАНИЕ EDUCATION
УКРАЇНА ЄВРОПА СВІТ
Новини Аналітика Законодавство про вищу освіту Вища освіта в Україні Освіта за кордоном Іноземні мови

Лист МОН № 1/9-527 від 09.10.14 року

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

№ 1/9-527 від 09 жовтня 2014 року

Керівникам вищих навчальних закладів

Щодо ліцензування підготовки спеціалістів і молодших спеціалістів

У зв'язку з набуттям чинності Закону України "Про вищу освіту" (далі - Закон) Міністерство освіти і науки інформує про наступне.

Відповідно до Закону рівні вищої освіти (освітньо-кваліфікаційні рівні) спеціаліст і молодший спеціаліст в системі вищої освіти відсутні.

При цьому підпунктами 1 і 3 частини другої розділу XV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону передбачено, що освітня діяльність за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і молодшого спеціаліста, що започаткована вищими навчальними закладами до набуття чинності цим Законом (до 6 вересня 2014 року), продовжується у межах строку навчання за певною освітньо-професійною програмою з видачею державного документа про вищу освіту встановленого зразка - диплома спеціаліста (молодшого спеціаліста). Останній прийом на здобуття вищої освіти за освітньо-кваліфікаційними рівнями спеціаліста і молодшого спеціаліста проводиться у 2016 році.

На підставі вищевикладеного та відповідно до протоколу 112 Акредитаційної комісії від 22 вересня 2014 року, повідомляємо, що Міністерство припиняє проводити ліцензійну експертизу та видавати ліцензії на підготовку (перепідготовку) спеціалістів і молодших спеціалістів.

Керівників вищих навчальних закладів, ліцензійні матеріали яких щодо започаткування підготовки (перепідготовки) спеціалістів і молодших спеціалістів знаходяться на розгляді в Міністерстві, просимо забрати вказані матеріали в управлінні ліцензування, акредитації та нострифікації Міністерства.

Заступник Міністра А. Є. Гевко